lis 26 2017

Mata silikonowa i worki cukiernicze


Komentarze: 0
Aby usprawnić pracę w kuchni warto zaopatrzyć się w praktyczne akcesoria, które znacznie ulepszą czas i sposób gotowania i pieczenia. Wymienić można tutaj dwa ciekawe gadżety.

Mata silikonowa

Przydaje się ona do przygotowania ciast, ciasteczek, pizzy oraz innych wypieków. Dzięki tego rodzaju macie nie brudzi się blatu ani drewnianej stolnicy, nie używa się także blachy i papieru do pieczenia. Dlaczego? Ponieważ na macie silikonowej można zarówno wyrobić, jak i upiec ciasto. Po całym procesie można ją zaś bez problemu umyć (ręcznie lub w zmywarce) - przejdź na Sklep Technica. Co więcej, często taka mata posiada:
- miarki boczne, które pozwalają przygotować odpowiednich formatów ciasto prostokątne,
- miarki wyśrodkowane, które są przydatne do przygotowania pizzy lub spodu do tarty.
Taka mata jest wygodna w użyciu i jak widać - niezwykle funkcjonalna, dlatego powinna znaleźć się w każdej kuchni.

Worki cukiernicze

Te przedmioty, inaczej nazywane rękawami do ozdabiania kremem są bardzo przydatne przy masowej lub indywidualnej produkcji tortów, ciast, muffinek. Rękawy cukiernicze pozwalają na precyzyjne dekorowanie wypieków kremem. Są bardzo użyteczne, gdyż mogą posiadać kilka odmiennych końcówek, co sprawia, że wzory mogą być naprawdę różnorodne.
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz