Archiwum 21 lutego 2018


lut 21 2018 Własny biznes gastronomiczny - w jakie akcesoria...
Komentarze: 0
miarki kuchennePoczątki w branży gastronomicznej nie należą do łatwych. Niezbędna jest nie tylko duża ilość sprzętu, ale także szereg małych i drobnych akcesoriów. Ciężko zamknąć jest listę potrzebnych elementów i produktów. Po rozpoczęciu pracy okazuje się zwykle, że brakuje wielu akcesoriów. Tego nie da się uniknąć, jednak należy przygotować się do startu działalności jak najlepiej.

Drobne akcesoria
Posiadając już całe podstawowe wyposażenie kuchni, należy skoncentrować się na różnego typu akcesoriach. Potrzebne będą m.in. miarki kuchenne, miski, czy też rozdrabniacze do masła. Mogłoby się wydawać, że są to produkty, bez których przygotowanie potraw również jest możliwe. Oczywiście tak jest, jednak należy pamiętać, że gotowanie w warunkach domowych, a gotowanie w lokalu gastronomicznym, to dwie różne kwestie. W gastronomi liczy się szybkość przygotowywania posiłków, dokładność, a także komfort. Każdy gadżet może okazać się tym niezbędnym.

Odzież kuchenna - obowiązkowa czy nie?
Kelner w ubraniach codziennych nie wygląda zbyt zachęcająco i reprezentacyjnie. Spada standard obsługi, a goście mogą czuć dezorientację. Zapaski kelnerskie nie są drogie, a z pewnością wyglądają profesjonalnie i schludnie. Kieszenie pozwalają schować np. notesik kelnerski, co jest niezwykle wygodne. 
Osoby pracujące w kuchni muszą posiadać m.in. fartuchy, czapki, czy też rekawice kuchenne.